Er is meer dan enkel Club Brugge: wat staat er vanavond allemaal op het spel in de CL?

11 december 2018 11:37

Club Brugge gaat tegen Atlético Madrid op zoek naar een goed gevoel, wat extra geld in het laatje en punten voor de Belgische coëfficiënt. Maar er zijn natuurlijk nog wat andere wedstrijden om vingers en duimen vanaf te likken op dinsdag.

Groep A: 

Atlético Madrid (12 punten) heeft de groepswinst voor het oprapen, tenzij het punten verliest op bezoek bij Club Brugge. Dan kan Dortmund (10 punten) nog haasje over spelen.

Bij een gelijke stand (elk 13 punten) is Dortmund in het voordeel voor groepswinst op basis van de onderlinge duels. Club (3e) en Monaco (4e) kennen hun plaats, maar voor blauw-zwart staat nog de reekshoofdenstatus richting 1/16e finales op het spel.

Dan spelen ze tegen het nummer 2 uit een groep én eerst op verplaatsing, een wezenlijk voordeel. Een overwinning tegen Atlético Madrid zou hen quasi zeker maken van een stek bij de beste vier derdes en dus de reekshoofdenstatus.

Groep B:

Tottenham (7 punten) en Internazionale (7 punten) strijden om de tweede plek in de groep. Tottenham speelt nog in Barcelona (13 punten), de Italianen tegen PSV (1 punt).

Als beide teams evengoed doen, gaat Tottenham op basis van het onderlinge duel wel door naar de achtste finales. Barcelona is al groepswinnaar, PSV is al zeker uitgeschakeld. De Lampenclub doet het goed in eigen land en wil met opgeheven hoofd de competitie verlaten.

Groep C: 

De spannendste groep van allemaal. Napoli (9) heeft alles in eigen handen. Met winst in Liverpool worden ze groepswinnaar, als ze niet verliezen zijn ze al minstens tweede. Ook als PSG punten laat liggen, is Napoli er altijd bij. 

PSG (8) kan dus maar best winnen in Belgrado, waar Rode Ster (4) zijn laatste troef uitspeelt om nog de derde plek te pakken. Mits een overwinning kunnen ze namelijk nog over Liverpool (6) springen. 

Liverpool? Dat moet winnen van Napoli met twee doelpunten verschil, of met 1-0, om voorbij de Italianen te springen. In elk ander geval blijven ze achter Napoli staan en moet PSG punten verliezen tegen de Serven. Zowel plek 1, 2, 3 als 4 is dus nog mogelijk voor de troepen van Klopp.

Groep D:

Porto (13 punten) is groepswinnaar, Schalke 04 (8) zeker tweede. Galatasaray (4) trekt ten strijde tegen Porto, Lokomotiv Moskou (3) naar Duitsland.

Enkel als de Moskovieten winnen en Galatasaray niet springen ze nog naar de derde plek in de groep. Deze wedstrijden zijn al ingepland om 18.55 uur, de anderen om 21 uur.

Waag een gokje via onze partner BETFIRST en doe gouden zaken in de Champions League. Een bonus tot 200 euro aan 100% ligt alvast op je te wachten!

Redactie

Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.