Rode Duivel kan op 22 december tóch nog wereldkampioen worden

11 december 2018 19:15

Nog een tweetal weekjes wachten en dan kan Thiabut Courtois alweer een trofee op zak steken. Om dat te doen zal hij met Real Madrid wel eerst de halve finale en de finale van het WK voor clubteams moeten winnen natuurlijk.

Op woensdag 12 december wordt het WK voor clubteams op gang getrapt in de Verenigde Arabische Emiraten. Real Madrid komt echter pas in actie in de halve finale van het toernooi, op 19 december. Daarin neemt ‘de Koninklijke’ het op tegen een van de vijf andere continentale bekerwinnaars of gastteam Al Ain.

Real Madrid moet dus maar twee partijen winnen om de trofee in de lucht te steken en hetzelfde geldt voor River Plate dat net de Copa Libertadores heeft gewonnen. Zij hebben een bevoorrechte status en de kans is dan ook ook groot dat het een duel wordt tussen River en Real.

De finale gaat door op 22 december en dat is voor Real-doelman Thibaut Courtois de uitgelezen mogelijkheid om zijn eerste trofee te pakken met zijn nieuwe club. Als Keylor Navas niet de voorkeur op hem krijgt natuurlijk.

Het palmares van Courtois is nu al ronduit indrukwekkend. Hij won de competitie met Racing Genk, de Europa League en de Spaanse competitie en beker met Atlético en de Premier League en FA Cup met Chelsea, naast tal van individuele prijzen. Een WK winnen met de Rode Duivels lukte hem net niet, maar misschien lukt het met Real Madrid wel.

Champions League \\ Real Madrid \\ River Plate
 
 
 
Reacties.