Nederlandse analist weet dat Anderlecht er nog niet is en zoekt zondebok: "Bakkali wegsturen"

12 december 2018 20:31

Anderlecht probeert zich met het nieuwe bestuur onder leiding van Michael Verschueren een nieuw imago te geven. Liefst een Ajax-imago gemengd met een vleugje RSCA-DNA. Al hebben de Brusselaars volgens ex-coach Aad de Mos wel nog een hele weg af te leggen.

Aad de Mos kent het Anderlecht-huis maar al te goed. Hij coachte paars-wit van 1989 tot 1992 en heeft steeds zijn mening klaar. "Anderlecht heeft nog heel wat werk voor de boeg wil het Ajax nadoen. Het is niet enkel proberen je positiespel te verbeteren en je het Ajax Amsterdam-DNA aanmeten. Anderlecht moet de Nederlandse flair krijgen om een 16-jarige te laten debuteren, maar vooral om deze ook durven weg te sturen, zoals Bakkali", zegt de analist in Het Nieuwsblad

Kapitein Trebel

De Hagenees vindt dat Anderlecht misschien een tikkeltje overdrijft met het brengen van jeugd in de eerste ploeg. "Bij Ajax lopen momenteel wereldspelers als de Ligt en Frenkie De Jong rond, maar de Amsterdammers omringen deze jonge gasten met ervaren rotten", aldus de Mos.

Bij de nummer 4 uit de Jupiler Pro League zijn er met Saelemaekers, Bornauw, Amuzu, Sambi Lokonga, Verschaeren, Doku en Dauda inderdaad wel erg veel tieners, al doen deze het verre van slecht. Maar  tegelijkertijd zijn er te weinig leiders à la Kums en de geblesseerde kapitein Adrien Trebel.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.