Asian Cup in januari 2019: domper op de feestvreugde voor STVV, welke Belgische clubs raken nog spelers kwijt?

12 december 2018 09:37

De Afrika Cup wordt in 2019 pas in de zomer georganiseerd, dus mogen diverse clubs opgelucht ademhalen wat betreft de onbeschikbaarheid van enkele van hun spelers. Maar: de Asian Cup is een ander paar mouwen.

Diverse Belgische clubs zouden wel eens last kunnen krijgen van de Asian Cup, die in 2019 wordt georganiseerd tussen 5 januari en 1 februari in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Japan - een favoriet voor de eindzege - zal meer dan waarschijnlijk enkele belangrijke spelers komen wegplukken in België. STVV mag zich zorgen maken: zowel Endo, Tomiyasu als Kamada staan op de voorselectie van de Japanse bondscoach.

Andere landen

Ook KRC Genk ziet een belangrijke pion meer dan waarschijnlijk enkele weken verkassen. De leider heeft met Danny Vukovic een nationale doelman in de rangen, die daardoor de eerste matchen in 2019 van de Limburgers zal missen. 

In de ruime voorselectie van Iran zitten met Ali Gholizadeh (Charleroi), Morteza Pouraliganji (Eupen) en Kaveh Rezaei (Club Brugge) drie spelers met een job in België. Kawin Thamsatchanan (OH Leuven) is dan weer kanshebber om de de selectie van Thailand te halen. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Champions League \\ Europa League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ STVV \\ Eupen \\ OH Leuven
 
 
Reacties.