Ex-scheidsrechter verbolgen over uitspraak Wesley Sonck: "Ik begrijp hem niet meer, ze zouden beter bij hem zo eens een tackle gedaan hebben"

12 december 2018 21:15

Virgil Van Dijk zorgde voor hét moment van de dinsdagavond met een erg zware tackle op Dries Mertens. Duidelijk rood voor vele analisten, maar niet voor Wesley Sonck. Dat komt hem nu op veel kritiek te staan.

"Hij speelt toch 100% de bal", was Wesley Sonck duidelijk in zijn analyse bij Proximus Sports. "Het leek me meer een ongeluk."

Als dat geen rood is ...

Die uitspraak kan er bij ex-scheidsrechter Frans Van Den Wijngaert niet in: "Als dit geen rood is, dan moeten we hier en nu stoppen met op de kap van de refs te zitten. Dan moeten we zelfs stoppen met voetballen", is hij duidelijk in Het Laatste Nieuws.

En hij gaat zelfs verder: "Als Sonck dit geen rood vindt, moet hij stoppen met praten over al dan niet penalty na handspel. Ik begrijp hem niet meer ... Het is zo'n goede voetballer geweest met veel inzicht, maar als hij dit geen rood vindt hadden ze die tackle bij hem eens moeten doen."

Redactie

Champions League \\ Liverpool FC \\ Napoli
 
 
Reacties.