Vanaken klaar voor de volgende stap? De Rode Duivel is ambitieus, maar... "Ik vind het niet nodig een vertrek te forceren"

12 december 2018 11:44

Volgt Hans Vanaken straks zijn ploegmaat Ruud Vormer op als Gouden Schoen? De kans bestaat en is zelfs redelijk groot. De aanvallende middenvelder lijkt klaar voor een stap hogerop, maar houdt de boot nog af.

Vanaken zou het buitenland wel eens willen proberen, maar hij wil zijn transfer ook niet forceren, zoals Leander Dendoncker. "Dat ligt misschien in het karakter van de speler. Als Leander uitgekeken was op de Belgische competitie en wat anders nodig had, dan moest hij het misschien forceren. Maar ik voel voor mezelf niet dat het nodig is", zegt hij in S/V Magazine.

"Als het kan, zal ik die stap wel zetten, maar ik ga het niet te fel van de daken schreeuwen. Dat is geen gebrek aan ambitie, ik vind gewoon dat een andere club de eerste stap moet zetten. Zij moeten in mij vertrouwen hebben en me komen halen."

Vanaken tekende in plaats daarvan bij tot 2023, maar sluit een transfer ook niet uit. "Ik ben nieuwsgierig én ambitieus. Als er iets goeds komt, zou ik het wel durven te proberen. Om te zien of het daar ook zou lukken."

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Club Brugge \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.