Minder kansen, minder balbezit, minder leuk om naar te kijken (maar wel een beetje effectief): "Voetbal is een makkelijk spel, maar ..."

12 december 2018 16:28

Zulte Waregem speelde op bezoek bij Moeskroen 0-0 gelijk, maar na de overwinning op bezoek bij Club Brugge is het niveau toch opnieuw duidelijk ingezakt bij Essevee. Of daar verklaringen voor zijn?

"We hadden tegen KV Oostende en tegen Moeskroen goede zaken kunnen doen, maar we hebben ook geen slechte zaken gedaan. We hebben niet verloren en we lopen wat uit op Sporting Lokeren", gaf Davy De fauw aan.

Hij zag toch nog iets positiefs aan de 0-0 op Le Canonnier: "Niet verliezen was een statement. Waar we staan, kijken we ook een beetje naar de andere ploegen."

Moeilijk programma

Met Standard (uit), Charleroi (thuis) en Kortrijk (uit) volgt nog een zwaar programma voor Essevee in 2018. "We willen nu nog wat punten pakken de komende weken om met een veilig gevoel de winterstop in te kunnen trekken.

"Het is natuurlijk erg dat we niet winnen tegen Moeskroen, maar achteraf bekeken moet je blij zijn met het puntje dat we pakken. Twee jaar geleden hadden we gezegd dat we hier altijd moeten winnen, nu is de situatie anders. We moeten rustiger zijn aan de bal en zo meer kansen uitspelen, we zijn gewoon te slordig."

Voetbal is een makkelijk spel, maar ...

Ook Dury ziet zijn team meer punten sprokkelen (12 op 21 de voorbije zeven weken, amper een nederlaag in de competitie), maar minder voetballen. "Als je achteraan speelt, dan speel je niet enkel tegen een tegenstander, maar ook tegen jezelf. Je wil geen risico nemen, geen balverlies lijden, …"

"Ik zeg altijd dat voetbal een spel is en een spel is meestal niet zo moeilijk, maar als je weinig vertrouwen hebt is voetbal plots moeilijk, omdat je dan niet snel en helder denkt en dan niet makkelijk kan voetballen", aldus de oefenmeester.

Je ziet het bovendien aan alle statistieken: Zulte Waregem scoort minder, maar slikt ook minder tegendoelpunten én heeft minder balbezit dan tijdens het begin van het seizoen, toen het daar ook nog vlotjes boven de 50% scoorde.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.