Alle 32 clubs zijn bekend: pittige loting op komst voor Club Brugge, kansen voor KRC Genk? Kies jouw favoriete tegenstander!

13 december 2018 23:33

In de Europa League zijn de laatste groepswedstrijden helemaal achter de rug en dus weten alle teams waar ze aan toe zijn. Wie krijgen Genk en Club Brugge voor de kiezen?

Maandag is er de loting in de 1/16e finales van de Europa League en dan weten ook Club Brugge en KRC Genk aan welke teams ze zich mogen verwachten in de loting. De Limburgers zijn groepswinnaar geworden en zijn dus reekshoofd in de 1/16e finales. Zij mogen dus ook eerst op verplaatsing spelen in de volgende ronde.

Dat is voor Club Brugge natuurlijk anders. Zij waren niet bij de vier beste derdes van de Champions League en zijn dus geen reekshoofd. Zij spelen dus op 14 februari in eigen huis tegen een reekshoofd, een week later zijn er de terugwedstrijden. 

Maandag loting

Beide teams kunnen bij de loting maandag niet tegen elkaar uitkomen. KRC Genk kan bovendien ook niet worden uitgeloot tegen Malmö, omdat ze die in de groepsfase al tegenkwamen. Verder zijn er geen restricties. In de poll kan je twee ploegen aanduiden: eentje voor Club, eentje voor Genk!

De reekshoofden: KRC Genk, Leverkusen, RB Salzburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Arsenal, Real Betis, Villarreal, Frankfurt, Sevilla, Dynamo Kiev, Chelsea, Napoli, Valencia, Internazionale en Benfica.

De niet-reekshoofden: Club Brugge, Zürich, Celtic, Slavia Praag, Fenerbahçe, Sporting Portugal, Olympiakos, Rapid Wien, Lazio, Malmö, Krasnodar, Rennes, Bate Borisov, Plzen, Galatasaray en Shakhtar Donetsk.

Johan Walckiers

Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.