De man die Ajax rijk maakte, stapt op bij de Amsterdammers: "Eén van de hoogtepunten was de transfer van Jan Vertonghen"

13 december 2018 18:21

Ajax verliest een waardevolle pion. Financieel directeur Jeroen Slop, de man die de afgelopen 20 jaar de clubkassa serieus spijsde, vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Amsterdammers.

Slop bekommerde zich over veel departementen bij Ajax, maar laat vooral een rijke club achter. “Ik ben inmiddels twintig jaar werkzaam bij Ajax. Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases”, verklaart Slop op de clubsite van Ajax.

“Wat me altijd bij zal blijven zijn de bijzondere trajecten met buitenlandse clubs die hebben geleid tot grote transfers. Dan denk ik aan het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus en Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur."

"Maar ook aan de inkomende transfers zoals die van Cristian Chivu en Dusan Tadic. Op financieel gebied blijven me altijd het internationale Financial Fairplay-overleg met de UEFA en de aandacht voor de beursnotering bij. Maar ik ben ook Ajax-supporter, dus ik kijk met het meeste plezier terug op de vele prijzen die we hebben gewonnen en de mooie Europese duels die we in al die jaren hebben gespeeld.”

Nederlandse Eredivisie \\ Champions League \\ Ajax
 
 
 
Reacties.