Drie redenen waarom Genk straks overwintert in Europa League

13 december 2018 15:02

Racing Genk is en blijft een machine. Ook al sputtert de motor de afgelopen weken wat in de competitie, om deze redenen zal Racing Genk zich straks omstreeks 20u45 plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League.

Sander Berge

Sander Berge is een Noor, dat weten we allemaal. En dat wisten de spelers van Sarpsborg ook toen de Belgen iets meer dan twee maanden geleden op bezoek kwamen. Leandro Trossard viel in Noorwegen geblesseerd uit nadat de thuisspelers hem erg zwaar aanpakten.

Maar ook Berge deelde in diezelfde malaise en kreeg het zwaar te verduren. Het leek wel of de Noren hun landgenoot viseerden omdat hij geëmigreerd is uit hun land. Dat zal de Genk-middenvelder nog niet vergeten zijn. Op training zagen we de absolute focus in zijn ogen.

Sarpsborg heeft mini-mirakel nodig

Voor Sarpsborg is er maar één optie en dat is winnen. Het ideale scenario voor de zuidoostelijke Noren is dat ze uiteraard zelf de drie punten pakken en Besiktas en Malmö gelijkspelen. Zo komen Besiktas en Sarpsborg op positie een en twee met acht punten en is Racing Genk met hetzelfde aantal eenheden uitgeschakeld omdat ze te slecht presteerden in de onderlinge duels.

Natuurlijk is dit weinig waarschijnlijk, want in principe zouden thuisploegen Genk en Besiktas met hun aanhang simpel moeten winnen, wetende dat er zoveel op het spel staat. Bovendien zijn de voetbalfans in Turkije gek en zeker in Besiktas maken ze er een echte hel van. Hopelijk kunnen de Limburgers rekenen op hun Turkse collega's. 

Nastic-Lucumi vs. Uronen-Aidoo

De heenronde in Sarpsborg ligt al een poos achter ons. Deze werd op vier oktober afgewerkt. Ondertussen is er ondanks de 3-1 nederlaag toen het een en ander veranderd. De verdediging van Racing Genk leek toen in Noorwegen af en toe op gatenkaas. Nu is dat veel minder het geval. Zo zien we links achterin dat Bojan Nastic en Lucumi nog startten in de heenronde, maar dat er van dezelfde namen nu nog erg weinig sprake is.

Lucumi door een blessure, maar Nastic door een ferme vormdip. Die etaleerde hij vorige week nogmaals in het bekerduel op Charleroi (Nastic leidde 1-0 Gholizadeh in, nvdr.). Uronen presteert veel constanter en is sinds een heel tijdje ook vaste keus nummer 1 op de linksachterpositie van Clement. 

Ook spierbonk Joseph Aidoo doet het goed. Soms laat hij nogal knullige owngoals noteren, maar voor de rest een zeer secure en voetballende verdediger die met een stevige kopbal hier en daar ook het verschil kan maken voorin. Let maar op, Racing Genk zal zich straks geen tweede keer laten kisten! 

Mathias Vranckx

Europa League \\ KRC Genk \\ Sarpsborg 08
 
 
Reacties.