Esiti kent hetzelfde probleem als Lukaku: "Als ik jongens met 100 kilo zie lopen, wil ik me bewijzen"


Foto: © photonews 14 december 2018 12:29

Romelu Lukaku mag van Manchester United het krachthonk niet meer in. Hij zou té veel spieren ontwikkelen en zo zijn beweeglijkheid kwijtraken. Ook Anderson Esiti van AA Gent zit met een soortgelijke kwestie.

De Nigeriaan is immers een imposante spierbundel en wordt daarin ook begeleid door zijn club. "Nu hebben we een professor. Hij zegt dat ik kan blijven trainen, niet met zware gewichten, maar gewoon om mijn kracht te houden", aldus Esiti. Al kan hij zich soms moeilijk bedwingen.

"Soms wil ik wel wat opscheppen. Als ik iemand met honderd kilo zie lopen, dan doe ik dat gewoon ook om te tonen dat ik het kan." Toch zegt ook zijn lichaam soms stop. "Als ik nu aan gewichtheffen doe, voel ik 's avonds wel wat pijn in de nek en rug, dan weet ik dat ik het beter niet gedaan had. Ik wil ook geen extra gewicht meezeulen, ik ben al zwaar genoeg, hé", lachte hij.

Core stability

Maar wat mag hij dan wel nog doen in de gym? "Onze trainingen zijn goed om ervoor te zorgen dat ik meekrijg wat ik nodig heb. Vooral stabiliteitsoefeningen zijn belangrijk." Zijn spiermassa hindert zijn snelheid niet, vindt hij. "Natuurlijk zal ik nooit zo snel zijn als Kalu en Simon, maar ik werd gewoon slimmer en tackelde hen voor ze mij voorbij waren."

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.