Kan Club Brugge komaf maken met wisselvalligheid? "Duidelijk gemaakt in de kleedkamer dat de Champions League voorbij is"

14 december 2018 17:53

Club Brugge heeft de Champions League deze week definitief afgesloten en in tegenstelling tot de vorige Europese weken wil Leko nu wél diezelfde ploeg in de Jupiler Pro League zien. Dat maakte de Brugse coach op zijn persconferentie van vrijdag nogmaals duidelijk.

Beginnen deed Leko bij de eerstvolgende tegenstander: KV Kortrijk. "Twee keer gewonnen thuis en twee keer een punt op verplaatsing… Iemand als Yves Vanderhaeghe weet perfect hoe je op resultaat kan spelen. Dat toonde hij al in Kortrijk, Oostende en Gent", toonde Leko zijn appreciatie.

"Een wedstrijd voor Kortrijk tegen Club Brugge, is voor ons zoals tegen Atlético Madrid of Dortmund. In zo’n topwedstrijden kun je toch nog 10% extra geven. Maar het shirt van Club Brugge dragen moet genoeg zijn om dat altijd te doen." Een duidelijke verwijzing naar de wisselvallige mentaliteit bij Club.

"Enerzijds ben ik ongelooflijk trots over onze prestaties in de Champions League, anderzijds is dat nu voorbij. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt in de kleedkamer", zei hij. "Als je alles geeft, kan een match nog alle kanten opgaan. Maar als je niet dezelfde energie en passie toont, heb ik het daar wel moeilijk mee."

"Voor mij is het vooral belangrijk hoe we voortaan voetballen. Voor mij begint de nieuwe Champions League morgen. We moeten in de Jupiler Pro League net zo spelen als in de Champions League, met diezelfde grinta, inzet en power", besloot Ivan Leko.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.