? Zinho Gano brak de ban tegen Sarpsborg: "Echte spitsengoal"


Foto: © photonews 14 december 2018 16:15

Is Zinho Gano na de match tegen Sarpsborg definitief vertrokken bij Racing Genk? Het lijkt alvast van wel, want sinds de bekermatch op Charleroi wint de Belg wel erg veel duels.

Gano zette Genk na twee minuten al op rozen met de 1-0. "Het was een echte spitsengoal, goeie voorzet van Sander op de rechterflank en ik kom op het perfecte moment aan de eerste paal opduiken waardoor ik in de verste hoek kon binnentikken. Eigenlijk kon ik zelfs nog een keer scoren na een kwartier. Ik kreeg een goede steekpass van Trossard, maar ik raakte niet voorbij de keeper. Ik had de bal, denk ik, iets meer moeten stiften", beseft de boomlange aanvaller. 

Roteren

Het feit dat hij in principe tweede keus is achter Samatta en Clement regelmatig roteert, daar heeft Gano vrede mee. "We zijn de enige club in België die nu nog op drie fronten strijdt, dus dan heb je een brede kern zeker nodig. We hebben de luxe om soms twee, drie wissels te doen zonder aan kwaliteit in te boeten."

De Belg zit nu vol vertrouwen door zijn doelpunt en de daarbij komende groepswinst. Het feit dat Malmö nog tweede wordt ten koste van Besiktas, verbaast hem niet. "Chapeau voor Malmö. Ik schrik er niet van. We hebben in Zweden zelf ontdekt wat voor een goeie ploeg ze zijn, dus het is verdiend dat ook zij een ronde verdergaan."

Dubbel

Een droomploeg in de volgende ronde heeft Zinho Gano niet echt. "We moeten van niemand bang zijn. Het is wel een beetje dubbel. Enerzijds wil je een grote ploeg om je te tonen, maar anderzijds graag een haalbare kaart om dit verhaal verder te zetten", twijfelt de spits.

Tenslotte wil de voormalig Oostende-speler nog iets kwijt over de match tegen zijn ex-club komend weekend. Dat is een match zoals een andere. De drie punten thuishouden is een must. Zeker na de vorige wedstrijden. We creëerden veel kansen, maar scoorden niet of niet genoeg", analyseert Gano. 

Europa League \\ KRC Genk \\ Sarpsborg 08
 
 
 
Reacties.