? Doelman Horvath ging van vergeten naar bijna onmisbaar bij Club Brugge: "Italië en Monaco, een nieuw begin"

15 december 2018 10:10

Ethan Horvath is een boegbeeld geworden van hoe snel het kan gaan in voetbal. De Amerikaanse doelman begon als doublure aan het seizoen en is nu een sterkhouder bij Club Brugge met onder meer drie clean sheets in de Champions League. "Het wás gewoon mijn tijd niet."

"In die vele maanden dat ik niet mocht spelen, heb ik mezelf ingeprent dat ik wél goed genoeg ben. Dat ik wél de kwaliteiten heb. Dat ik niet terug naar de Verenigde Staten hoefde om mijn carrière opnieuw te lanceren, zoals anderen wel deden", mijmert Ethan Horvath in Het Laatste Nieuws.

"Ik wilde in Europa blijven. Hier carrière maken. Want ik wist dat wat ik deed, juist was. Ik had gewoon zo'n periode die iedereen wel eens meemaakt. It was just not my time."

Nieuw begin

Toch staat er nu geen onzeker jonkie, maar een secure keeper tussen de palen. "De 'Italy-game' was een nieuw begin. Je plant zoiets niet. Ál die reddingen - normaal moet je er maar een stuk of drie doen." Horvath verwijst naar de interland met de VS in de Genkse Luminus Arena, waarin hij zich ondanks een late 0-1 tot Man van de Match kroonde voor de ogen van het Belgische volk.

"De 'Italy-game' gaf me net als de 'Monaco-game' - mijn eerste match in de Champions League - het gevoel: 'Here I am, hier ben ik.' Alsof ik niets te verliezen had."

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Monaco \\ Verenigde Staten
 
 
 
Reacties.