Smeekbede om een elfmeter bij 3-0, mislukte Panenka bij 4-0: hoofdrolspelers penaltyfases leggen het uit

17 december 2018 07:54

Standard hield al bij al makkelijk de punten thuis tegen Zulte Waregem. Rond twee strafschoppen was er wel nog wat te doen en het nodige te vertellen achteraf.

Standard kreeg een elfmeter na een fout van Baudry op Djenepo. Die kreeg geel voor de fout en daarna voor aanhoudend protest na de gemaakte strafschop ook nog eens de tweede gele kaart. Daartussen had Emond zijn tweede van de avond op het bord gezet.

Al moest hij daarvoor eerst wel met een prevelend handje richting Mpoku én Carcela gaan. "Mag ik hem nemen, alsjeblieft", zag je hem tot in de perstribune vragen. "De vorige een maand geleden in Kortrijk liet ik aan Mpoku, nu voelde ik me goed."

Hiërarchie 

"Hoe het zit met de hiërarchie bij het nemen van de elfmeters? Ach, ik heb niet al te hard moeten aandringen en hij zat er goed in." Carcela stond nochtans al klaar om hem te nemen: "Als hij binnen zit, dan zit hij binnen. Of ik niet liever een hattrick had gemaakt? Twee goals is ook niet mis, toch?"

Wat later kreeg ook Zulte Waregem op aangeven van de VAR een elfmeter, waarop De fauw een Panenka probeerde: "Er ging vanalles door me heen. De match ging niets meer veranderen, door het fluitende publiek dacht ik dat Ochoa snel neer zou gaan en Michel Preud'homme kent me en weet naar welke hoek ik trap. Dus ik probeerde maar eens iets, ach ... Neen, het was niet goed."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.