Dag en nacht verschil met de 'heenmatch': "Deze keer was iedereen klaar"

17 december 2018 10:52

De 'heenwedstrijd' een aantal weken geleden in Waregem had nog voor veel kritiek en kopzorgen gezorgd bij coach Michel Preud'homme, maar na de zwierige show van zijn spelers op Sclessin was hij uiteraard tevreden.

"We slagen er blijkbaar steevast in om ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen opnieuw te lanceren. We zijn blijkbaar niet klaar om dat soort matchen te spelen en in dat soort matchen de focus te hebben." 

Zo kritisch was Michel Preud'homme na het debacle aan de Gaverbeek, toen werd verloren tegen Essevee. Hoe anders was het gevoel nu, na de knappe 4-1 overwinning in eigen huis. Waarbij er wél meteen een focus was van alle spelers.

Op de afspraak

"We moesten present zijn op alle gebied, anders kan een team als Zulte Waregem ons in de problemen brengen. Maar we waren op de afspraak: balcirculatie, positionering, balrecuperatie, efficiëntie, ..."

"Ook fysiek waren we klaar, ook al hadden we weinig tijd gehad om ons voor te bereiden en om te recupereren na de match in Turkije. De wil om te winnen was er ook. Iedereen was echt op de afspraak, het is niet makkelijk en iedereen moet echt top zijn om tot zo'n goals te komen."

Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.