Genk-supporters zijn op hun hoede voor EL-tegenstander Slavia Praag: "Luxemburgse ploegen zijn er niet meer"


Foto: © photonews 17 december 2018 16:51

Racing Genk overklaste Sarpsborg afgelopen donderdag met 4-0. Nu wacht Slavia Praag in de zestiende finales. De voorzitter van supportersclub Torpedo 92 kijkt uit naar de trip naar Tsjechië en heeft enkele leuke quotes voor ons over.

"Praag is een leuke stad om naartoe te trekken. Ik ben er zelf nog niet geweest en kijk er dus enorm naar uit." Zo opent Stefan Bijnens van Torpedo 92, een van de vele supportersclubs van de leider uit de Jupiler Pro League. 

Bijnens mist bijna geen enkele match van zijn geliefde team Racing Genk. Hij is dan ook de ideale man om de mening van de man in de straat weer te geven over Europa League-tegenstander Slavia Praag. "We maken kans, vijftig procent", blijft de Genkie eerst nog op de vlakte.

"Neen, we moeten uitgaan van onze eigen sterkte. We zijn goed bezig, maar ik weet dat er in deze fase van de Europese competitie geen slechte clubs meer overblijven. Luxemburgse proeven zijn er niet meer jammer genoeg. Al blijft Slavia Praag wel sowieso een haalbare kaart." Dat bewees Anderlecht ook al in 2016. De Brusselaars klopten de Tsjechen twee keer met 3-0.

Union

Bijnens kijkt ook nog even vooruit naar het bekerduel tegen Union woensdag. Net als op Charleroi zal er  ook naar Brussel veel blauw-wit volk afreizen. "Op Mambourg (Charleroi, nvdr.) waren we met 1250 man. Tegen Union zullen we ook met 1.000 personen vertegenwoordigd zijn." Dat komt namelijk door de gulle actie van het Genk-bestuur om de supporters gratis toegang te verschaffen.

"Jammer genoeg laat het stadion van Union ons niet toe om met nog meer volk te staan brullen en tieren. Als we 2.000 tickets tot onze beschikking hadden gekregen, zouden deze ook de deur uit gevlogen zijn", besluit Bijnens overtuigd.  

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Slavia Praag
 
 
 
Reacties.