Waasland staat op, Standard en Genk vs Anderlecht, VAR en Antwerp

17 december 2018 16:56

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Het Waasland staat op

Collectief stonden ze recht. Zowel Lokeren als Waasland-Beveren legden - toegegeven, zwakke - tegenstanders over de knie en doen zo goede zaken in de degradatiestrijd.

Toch moet het gezegd dat beide teams het ook wel voor een deel zelf wisten af te dwingen en daarvoor moeten ze credits krijgen.

Swingpaleis Sclessin

Liège Palais, het is maar een van de treinstations die je kan passeren oderweg naar Sclessin. Félice Damiano was dan misschien geen fan van de Rouches, het team van Preud'homme swingde wel als vanouds.

Met dank aan Mehdi Carcela. Als die in vorm is én er zin in heeft, dan is hij eigenlijk onnavolgbaar in België. Dat Standard voorlopig nog niet in de top-6 staat? Aan hem om daar de komende 12 matchen verandering in te brengen.

Genk de logische leider

Anderlecht, Club Brugge, Gent, ... We verwijzen u graag naar het flopgedeelte hieronder. Al weken mangelt het bij diverse topclubs aan goede resultaten, laat staan champagnevoetbal.

Dat brachten de Smurfen dan weer wél afgelopen weekend tegen KV Oostende. Ze mogen zich enkel beklagen dat ze niet veel vaker scoorden dan de twee die ze in het mandje prikten. 

FLOP

De bodem is bereikt

Vraag in een jeugdaflevering van Blokken in 1997: hoeveel aarde zit er in een pasgedolven gat van 3 meter op 4 meter en een meter diep. Hogere wiskunde is daar niet voor nodig.

Bij paars-wit was Hein Vanhaezebrouck al een tijdje in het zand aan het spelen met zijn al te jonge kern en hij heeft daar nu het gelag moeten voor betalen. Het enige waar je in België zeker van bent als coach? Er komt vroeger dan later altijd een einde aan.

Antwerp, waar ben je?

Na alle lof van de voorbije weken zagen we een werkelijk onherkenbare Great Old acteren tegen Waasland-Beveren.

Druk was er met hopen, maar ze deden er zo weinig mee dat het pijnlijk werd. Steevast liep het wel fout in de buurt van Davy Roef. Voor de Waaslanders erg nuttige en belangrijke punten.

Wat baten kaars en bril ...

Als de VAR niet zien wil. Het is wekelijks prik aan het worden en ook afgelopen weekend was er weer heel wat te doen over de manier waarop de Video Assistent Referee meer hinderpaal dan hulp was.

Het begon al in Charleroi - Gent, waar een strafschop niet werd gefloten en er bij een andere fase wél werd ingegrepen door een overijverige Delacour. En wat te zeggen van het afgekeurde doelpunt van Dennis in Kortrijk?. Neen, het staat nog niet op punt in België.

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.