Jan Ceulemans geeft Club en Genk evenveel kans om door te stoten in de Europa League

18 december 2018 08:14

Jan Ceulemans denkt dat Red Bull Salzburg en Slavia Praag haalbare opdrachten moeten zijn voor Club Brugge en Racing Genk in de Europa League. Hij ziet geen favoriet voor beide duels, maar doorstoten is zeker niet uitgesloten voor de Belgische clubs.

“Club Brugge en Racing Genk hebben allebei waardige tegenstanders geloot”, aldus Jan Ceulemans. Twee Belgische clubs die naar de achtste finales van de Europa League gaan behoort volgens de ex-Bruggeling dus zeker nog tot de mogelijkheden.

“Slavia Praag is nog steeds een topclub in Tsjechië en is ook een goede waardemeter voor dit Racing Genk”, zegt Ceulemans. Maar toch vindt hij dat er in de twee duels geen favorieten zijn. “Ik zie geen ploeg die hier sowieso wint en ook geen underdog. Zowel Club als Genk heeft even veel kans om door te stoten.”

Club Brugge plaatste zich via de Champions League en treft Red Bull Salzburg dat 18 op 18 pakte in een groep met onder meer Celtic en RB Leipzig. “Salzburg is goed, maar als Club Brugge een hoog niveau haalt zie ik ze over twee wedstrijden wel naar de volgende ronde gaan.”

Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg \\ Slavia Praag
 
 
 
Reacties.