Thorup bereidde STVV voor als Europese match en ziet wat "de x-factor" zal zijn vanavond

18 december 2018 09:37

Jess Thorup ga je niet gauw betrappen op grote emotionele uitbarstingen. Maar de Deen zou vanavond wel eens een uitzondering kunnen maken als AA Gent zich plaatst voor de halve finales van de Beker van België ten koste van STVV. De Beker moet het grauwe seizoen immers kleur geven.

AA Gent heeft dan ook alle registers opengetrokken. De Buffalo's vertrokken maandag al op afzondering naar Limburg, waar ze in Hasselt op hotel gingen. Daarna gingen ze trainen op het kunstgrasveld van Stayen. Een bekermatch voorbereiden als een Europese match...

Thorup vreest het kunstgrasveld dan ook. "De x-factor in de match is het synthetisch veld", zegt Thorup in HLN. "Ik hoorde van iedereen dat het een oud en heel slecht kunstgrasveld is. Daarom wou ik er ook absoluut op trainen. Ik wou zien hoe mijn spelers reageerden op dat veld, hoe ze de bal speelden, hoe ze draaiden en hoe ze liepen."

"Daarom zijn we ook een dag voor de match afgereisd. Maar laat die vroege afreis en de afzondering ook een signaal naar de spelers zijn om het enorme belang van deze match te onderstrepen. Ik wil dat iedereen daar 100% van doordrongen is."

Johan Walckiers

Beker van België \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.