Banaangooier Arsenal-Tottenham krijgt fikse straf!


Foto: © photonews 18 december 2018 17:36

Begin deze maand werd de Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur overschaduwd door een Spurs-fan die een bananenschil gooide richting Arsenal-spits Aubameyang. De gevolgen voor de onsportieve supporter zijn bijlange niet mals.

Averof Panteli, zo heet de man, mag het Emirates Stadium namelijk vier jaar niet meer binnenkomen. Daarbovenop komt nog een boete van 735 pond: 500 pond voor de fout die hij maakte, honderd pond voor het racistische element en dan nog 135 pond gerechtskosten. 

De 57-jarige Panteli werd door CCTV herkend op de beelden en gaf onmiddellijk toe wat hij gedaan had. Hij erkende zijn fout, maar gaf toch mee dat hij er niets racistisch mee bedoelde. Wat natuurlijk de reinste onzin is. 

Bestelwagenchauffeur

Ook magistraat Mandell had volgens BBC geen medelijden met bestelwagenchauffeur Panteli. "We hebben besloten dat het racistische element wel degelijk aanwezig was. Meneer Panteli heeft de banaan doelbewust meegenomen naar het stadion voor het geval indien er een zwarte speler een doelpunt zou maken", vertelt de rechter. Daarom is deze zware straf ook zijn deel. 

Tottenham \\ Arsenal
 
 
 
Reacties.