Wilmots heeft paar opvallende uitspraken over Nainggolan, Courtois en de halve finale van het WK: "Frankrijk won ruim verdiend"


Foto: © photonews 18 december 2018 20:26

Marc Wilmots heeft nog eens een zeldzaam interview gegeven. De ex-bondscoach werd uitgenodigd door het Franse RMC Sport en in het vragengesprek hield hij geen hand voor de mond.

Over de halve finale op het WK in Rusland was hij duidelijk: "Ik vertoefde op dat moment in Bordeaux en moet zeggen dat de Franse zege ruim verdiend was. Ze lieten een vijftal pogingen noteren in het kader, wij slechts twee. Dat was duidelijk."

Wilmots kwam onlangs ongevraagd in het nieuws omdat Thierry Courtois, vader van Thibaut, een klacht wou indienen omdat hij ervan beschuldigd werd door Wilmots om zijn opstellingen te lekken. "Die klacht is er nooit gekomen, ik wacht er nog altijd op. Je moet eerst het hele interview gehoord hebben hé."

Nainggolan had zijn plaats verdiend

Dat Radja Nainggolan niet mee mocht naar het WK was ook een vraag. Terwijl Wilmots hem zelf thuisliet voor Brazilië. "Toen ik bondscoach was, telde alleen wat er zich op het veld afspeelde. Nainggolan presteerde en was vorig jaar een van de beste spelers. Ik heb twee toernooien gedaan, daarna golden er misschien andere selectiecriteria. Maar puur op sportief gebied, verdiende hij zijn plaats zoals ik altijd gezegd heb."

Wie is voor Wimots nu de beste Rode Duivel? "De Bruyne! Waarom? Omdat hij een Vlaming is", knipoogde hij. "Nee, ik vind hem echt de beste. Alé, omdat we in Frankrijk zijn, zal ik Eden zeggen."

België
 
 
 
Reacties.