? Bayern München profiteert optimaal van het puntenverlies van Dortmund dankzij Ribery

19 december 2018 22:47

Bayern München heeft RB Leipzig in eigen huis met het kleinste verschil geklopt. Bayern is overigens de enige ploeg die woensdag kon winnen in de Bundesliga. De andere drie duels eindigden op een gelijkspel.

Bayern wist wat het moest doen tegen RB Leipzig, want een dag eerder had leider Borussia Dortmund verrassend verloren van promovendus Düsseldorf met onder meer een goal van Lukebakio. Franck Ribery viel nog voor het halfuur in voor de geblesseerde Gnabry en diep in de tweede helft scoorde de Fransman het enige doelpunt van de partij.

Die werd even later nog ontsierd door een stevig opstootje waarbij zowel Ilsanker als Renato Sanches rood kreeg. De kloof tussen Bayern München en Dortmund wordt door de zege van die eerste weer wat kleiner, maar bedraagt toch nog steeds 6 punten.

De drie overige wedstrijden van woensdag eindigden allemaal op een draw. Freiburg liet Hannover onderin niet inlopen. Het werd 1-1 en in Werder Bremen – Hoffenheim viel dezelfde eindstand te noteren.

In Mainz tegen Frankfurt werd er meer gescoord. Alle doelpunten vielen in de eerste helft en kwamen van de voet van dezelfde twee spitsen. Quaison trof tweemaal raak voor de thuisploeg, Jovic deed hetzelfde voor de bezoekers.