? Sfeerverslag: tussen 52.000 gekken voor dé stunt in Düsseldorf

19 december 2018 23:17

Borussia Dortmund liep dinsdagavond tegen de allereerste nederlaag van het seizoen aan. Dat deed het op bezoek bij... Fortuna Düsseldorf. De promovendus pakte zo verrassend zes op zes, Voetbalkrant.com was erbij.

Je ziet pas echt het verschil tussen de Belgische competitie en die in Duitsland wanneer je op bezoek gaat bij één van de kleinere clubs. Fortuna Düsseldorf is immers net gepromoveerd naar de Bundesliga na een lange afwezigheid. Tot vorige week liep dat ook niet van een leien dakje. Het team stond immers laatste.

Terwijl er in pakweg Eupen-Anderlecht als je geluk hebt zo'n 3.000 toeschouwers opdagen, zat de Merkur-Spiel Arena in Düsseldorf helemaal vol voor de clash met Borussia Dortmund. 52.000 plaatsen werden zonder problemen helemaal opgevuld. Het zelfvertrouwen was ook groot na de zege van afgelopen weekend tegen Freiburg.

Dodi doet het

Voor ons, Belgen, was de match zeker interessant, Düsseldorf heeft met Raman en Lukebakio twee Belgen in de kern en bij Dortmund streek afgelopen zomer ene Axel Witsel neer. Die moest lijdzaam toezien hoe Lukebakio het stadion deed ontploffen met de mooie 1-0. Toen Zimmer er met een prachtknal 2-0 van maakte, was het feest pas echt compleet. Raman kreeg nog een mooie invalbeurt en zorgde er met zijn werklust mee voor dat Dortmund niet verder dan de 2-1 van Alcacer geraakte.

Het feest achteraf was indrukwekkend, zeker als je de Belgische stadions gewend bent. Oordeel vooral zelf. Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.