Spelers Nederlandse amateurclub verdienen duizenden euro's met gokje, KNVB kan er niet mee lachen


Foto: ©, Twitter Odin '59 19 december 2018 11:07

In Nederland zijn ze in de ban van 'een gokschandaal'. Bij amateurclub Odin '59 zijn er immers signalen opgepikt dat de spelers gewed hebben op hun eigen wedstrijden. Pittig detail: de amateurs schakelden in de beker eersteklasser FC Emmen uit.

Na die wedstrijd werden er beelden geschoten in de kleedkamer. En voor de tv riepen een paar spelers dat ze geld hadden ingezet op de wedstrijd en dus veel gewonnen hadden. Voetbal International ging op onderzoek en kreeg bevestiging dat er inderdaad spelers geld hadden ingezet op winst tegen Emmen, maar ook op de vorige wedstrijd tegen FC Lisse. 

Verschillende spelers zouden zo duizenden euro’s gewonnen hebben. Trainer Richard Plug was trouwens niet onder de indruk van de beschuldigingen. “Ik was wel zo stom om het niet te doen”, zei hij voor de camera’s van Nieuwsuur. “Volgens mij was de quotering best wel goed. Dus ik denk dat ik het ook wel had moeten doen.”

Bij de Nederlandse voetbalbond reageerde ze minder geamuseerd. “Gokken op eigen wedstrijden is niet toegestaan”, reageert de KNVB. “Indien er aanwijzingen bestaan dat is gehandeld in strijd met dit reglementaire verbod, zal dat worden onderzocht. Op dit moment hebben wij geen formele melding ontvangen over spelers die op hun eigen wedstrijd hebben gegokt.”

Nederlandse Eredivisie
 
 
 
Reacties.