Zit er een haar in de boter bij Arsenal? Emery rekent niet op Özil in North London Derby


Foto: © photonews 19 december 2018 21:44

Botert het niet tussen Arsenal-coach Unai Emery en sterspeler Mesut Özil? De trainer doet voor het beladen duel in de League Cup tegen Tottenham geen beroep op de Duitser en dat is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Aan de fysieke paraatheid van Mesut Özil ligt het alvast niet. Hij keerde afgelopen weekend in het competitieduel tegen Southampton terug nadat hij met een rugblessure even aan de kant moest blijven.

Maar toch nam Emery hem niet op in de selectie voor de altijd beladen streekderby tegen aartsrivaal Tottenham. Toen de Spaanse coach naar een uitleg gevraagd werd zei hij dat het om pure tactische redenen ging.

Enkele weken geleden deed Emery ook al geen beroep op Özil. De Duitser bleef toen tegen Bournemouth negentig minuten op de bank, waarna Emery verklaarde dat Özil de intensiteit van de wedstrijd niet zou aankunnen.

Op die manier duwt Emery zijn spelverdeler naar de uitgang. Maar of die ook effectief gaat vertrekken is maar de vraag, want Özil is een van de best betaalde spelers van de Premier League.

Tottenham \\ Arsenal
 
 
 
Reacties.