Thorup over Gentse uitblinker: "Het probleem is dat je niet altijd weet wat je krijgt als hij op het veld staat"

19 december 2018 17:43

Of hoe je in je eentje je ex-club helemaal tureluurs kan spelen. Jean-Luc Dompé deed het gisterenavond in Sint-Truiden. Met 2 goals en 1 assist wees hij AA Gent de weg naar de halve finales van de Croky Cup.

Voor Dompé was het zijn eerste basisplek sinds eind september. Hij werd al gelinkt aan een vertrek tijdens de wintermercato. "Of ik denk dat hij na deze prestatie een tweede leven krijgt bij Gent? Ik hoop het", vertelde Thorup op de persconferentie na de wedstrijd in Sint-Truiden.

"De technische staf en ik werken veel met Dompé, maar zoals jullie ook weten heeft Jean-Luc een probleem met focus. Hij weet dat zelf ook."

"Vorige week heb ik hem verteld dat hij dicht bij een basisplek stond. Hij heeft heel wat aanvallende kwaliteiten, misschien zelfs de beste in onze ploeg", deelt de Gent-coach een pluim uit aan de vleugelaanvaller. "Maar het probleem is dat je niet altijd weet wat je krijgt als hij op het veld staat."

Teamspeler

Het bleek nochtans een succesvolle zet te zijn van Thorup om Dompé tegen zijn ex-club in de basis te droppen. "Hij kreeg 90 minuten om zich te bewijzen bij de tweede ploeg. En dan kon hij hier zijn kans krijgen. Ik wist dat hij een verleden had bij STVV. Hij kent het veld en de club."

"HIj heeft in deze match iedereen getoond dat hij over heel wat talent beschikt. Niet alleen op aanvallend vlak, want hij was bovendien een echte teamspeler. Hopelijk gaat het zo verder. Dan zal hij zeker nog een toekomst bij deze club hebben", besluit de Deen. 

Jean-Luc Dompé was dinsdagavond dé uitblinker op Stayen. 

Bart Ver Elst

Beker van België \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.