Bölöni heeft geleerd uit zijn lange carrière: "Alles gaat goed! Terwijl dat leugens zijn!"

19 december 2018 14:37

Laszlo Bölöni staat bekend om zijn keiharde trainingsmethodes en zijn harde aanpak van de spelers. De Roemeen zijn missie is echter niet om zich geliefd te maken. Dat heeft hij lang geleden opgegeven.

Bölöni heeft geleerd dat je in een groep van 25-30 spelers altijd ontevredenheid zal hebben. "Daarom lach ik altijd als mensen me vragen of er in de kleedkamer conflicten zijn. Neen, zeg ik dan, alles gaat goed! Terwijl dat leugens zijn", zegt hij in S/V Magazine.

"Er zijn in voetbalclubs elke dag conflicten, zelfs nu, op dit eigenste moment, hier. Dat kan ook niet anders. U wilt werken en ik verhinder dat. Dat soort conflicten komt pas naar boven als de zaken niet goed gaan.

Spelers die niet aan bod komen, hebben inderdaad al sneller kritiek. "En wat me ook doet lachen is een frase die jullie geregeld durven te gebruiken: ‘De trainer geeft me geen vertrouwen.’ (grijpt naar de binnenzak van zijn jas) Alsof ik hier een zakje vertrouwen bewaar. Het is exact het omgekeerde. Spelers moeten op training iets doen dat bij mij blijft hangen. Zij moeten mij vertrouwen geven."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.