De Petter baalt: "Vermoeidheid? Dat zijn gemakkelijke excuses"

19 december 2018 19:57

Voor STVV zijn de kwartfinales het eindstation geworden in de Beker van België. De Truienaars maakten in de 1-3 nederlaag tegen AA Gent nooit aanspraak op meer. Steven De Petter wil alvast geen excuses inroepen.

"Het zat er nooit in", bekende De Petter. "Dit was niet genoeg om kwalificatie af te dwingen. We verloren te veel duels en kwamen nooit in ons gebruikelijke spel. We beschikken nochtans over genoeg kwaliteit om dit Gent weerwerk te bieden."

De ex-speler van Dender, Westerlo en KV Mechelen roept geen excuses in voor de nederlaag. "Dat we moe zouden zijn? Dat zijn gemakkelijke excuses. Het was gewoon niet voldoende als ploeg. We brachten niet het bewegingsvoetbal dat we normaal brengen. Nee, het is ook geen mentale kwestie."

"We beschikken nochtans over genoeg kwaliteit om dit Gent weerwerk te bieden" - Steven De Petter

Zaterdag was er nog de pijnlijke 2-0 nederlaag op Daknam. Er kwam dus geen reactie van STVV in het bekertreffen met de Buffalo's. "Ik denk dat er gezegd is wat er moest worden gezegd. Dat mag en moet ook. Als het goed is, worden er dingen gezegd. Dus waarom zou dat niet mogen als het slecht is?"

Als we dan toch één voordeel uit de nederlaag moeten halen, is het wel dat STVV zich vanaf nu volop op de strijd voor play-off 1 kan richten. "Maar dat zijn van die clichés die ik niet graag hoor", aldus een ontgoochelde De Petter. "Ik had liever nog voor beide prijzen gestreden. Als je zo ver bent, moet je gewoon proberen om door te gaan."

Bart Ver Elst

Beker van België \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.