Topkandidaat Piet den Boer spreekt over voorzitterschap van KV Mechelen - maar heeft mooi alternatief

19 december 2018 08:06

KV Mechelen blijft door de operatie 'Propere Handen' gehuld in onzekerheid en heeft nog altijd geen nieuwe voorzitter na het vertrek van Johan Timmermans. De topkandidaat is clubicoon Piet den Boer, maar of die dat ook zelf ziet zitten?

"Haha, daar gaan we", lacht den Boer wanneer Het Nieuwsblad hem de vraag stelt. "Dat wordt gefluisterd, ja. Luister, ik heb een goed contact met alle bestuurders en met hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. En nadat Johan Timmermans een stap opzij heeft gezet is er inderdaad al eens half lachend gepolst of het voorzitterschap mij zou interesseren. Maar vooreerst werk ik nog steeds voor 50 procent als private banker bij ABN Amro. En ik wil ook niet solliciteren."

Innovation board

"Ik heb wel een bepaald idee hoe ik met een goede ploeg mensen een voetbalclub zou kunnen helpen - of dat nu KV Mechelen of pakweg Grobbendonk is", gaat den Boer verder. "Ik vind gewoon dat er in het Belgische voetbal een tekort is aan ervaren voetbalmensen bij de clubs.

"Mechelen toonde bijvoorbeeld heel lang te weinig appreciatie voor zijn oud-spelers", vindt hij. Daarom zou hij zijn collega's van vroeger op een andere manier verzamelen. "Het gaat mij niet om het voorzitterschap, maar in een soort innovation board stappen, zou ik wel leuk vinden, ja."

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.