Vanavond voorsmaakje voor traditieclub, die eigenlijk niet voorzien is op 1A: "Pas op, als het lukt, gaan we het niet laten"

19 december 2018 11:24

Philippe Bormans, voormalig manager van STVV, is sinds dit seizoen CEO van Union Saint Gilloise. Een echte Brusselse traditieclub met elf titels op zijn palmares. En die hoogdagen willen ze opnieuw beleven. Een overgang naar eerste klasse is echter geen evidentie voor de ploeg uit het Dudenpark.

De komst van Genk vanavond brengt al organisatorische problemen met zich mee. Stel je voor wat dat elke week in 1A zou zijn. "Ik wist natuurlijk waar ik aan begon. Een zwaar karwei. Maar er is een duidelijk project. Met het sportieve bemoei ik mij niet. Naast het veld krijg ik wel de vrije hand", aldus Bormans in HBvL.

"Er moet een nieuwe structuur komen. Eerst moeten we het financiële beleid van de club versterken. De boekhouding. Daar zijn we mee bezig. Naar volgend seizoen toe moeten we ook een waardig product aanbieden. Daar begint alles mee. Drank en eten in het stadion, fatsoenlijke toiletten, meer parking. Eigenlijk zijn wij momenteel in het profmilieu een amateurclub."

Accomodatie

Union heeft geen jeugd bij de elite en hun stadion is niet voorzien op een toestroom van duizenden. “Probleem is wel dat er geen accommodatie is voor de A-ploeg”, aldus Bormans. “Dus gebruiken wij het trainingscomplex van het ter ziele gegane Lierse. Dat is de uitvalsbasis, ook voor thuismatchen.”

"Pas op, als het lukt om te promoveren, gaan we het niet laten. Dan gaan we het doen werken. Toch denk ik dat het te vroeg is om daar uitspraken over te doen. We hebben een totaal vernieuwde ploeg. Met een nieuwe coach. Dit is een seizoen van vallen en opstaan. Maar op termijn - nee, geen jaartal - willen we wel naar de hoogste klasse.”

Johan Walckiers

Beker van België \\ KRC Genk \\ Union SG
 
 
Reacties.