Wat betekent exit Mourinho voor Fellaini en Lukaku? "Met Zidane komt het niet goed, Pochettino zie ik wel zitten"

19 december 2018 10:50

De kogel is door de kerk: José Mourinho is niet meer bij Manchester United. Nu is de vraag of Fellaini weer aan spelen toekomt en of Lukaku weer de weg naar het doel vindt? Analist Aad De Mos geeft zijn inzicht.

Romelu Lukaku

Veel zal afhangen van de opvolger. "Als er een trainer als Zinédine Zidane komt, die houdt van spelers met fijne voetjes zie ik het niet goedkomen voor hem", zegt de Mos in Het Nieuwsblad. 

"Maar met bijvoorbeeld Mauricio Pochettino zie ik het wel zitten. Die speelt graag met veel bewegende spelers rond een centrale spits. En Lukaku is iemand die ook ruimte voor anderen kan creëren. Argentijnen houden bovendien van beesten in de spits en dat is Lukaku wel."

Marouane Fellaini

Big Fella zal hoe dan ook wel een cadeau zijn voor de nieuwe coach. "Ik denk spontaan terug aan de finale van de Europa League tegen Ajax, toen Fellaini echt uitblonk", blikt de Mos terug. "Mourinho had hem graag, maar ik deel dat gevoel. Hij is zo'n type breekijzer dat eigenlijk elke trainer wel graag op zijn bank heeft zitten. Als je hem tenminste gebruikt op de juiste plaats."

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.