KV Mechelen en Union SG, eersteklasseniveau? Messoudi: "KVM, Union en Beerschot Wilrijk zouden meespelen in 1A"

20 december 2018 16:31

Union en KV Mechelen die in de halve finales van de Beker van België staan... Wie dat kon voorspellen bij de start had wel wat geld verdiend. Voor jongens die elke week in 1B aantreden, is het echter minder een verrassing. Mo Messoudi, zelf bij een heel sterke ploeg, benadrukt de kwaliteit.

Mechelen maakte gehakt van KV Kortrijk, dat de laatste weken toch niet slecht bezig was onder Yves Vanderhaeghe. "Nee, dat verrast me absoluut niet. Mechelen heeft nu een sterkere kern dan toen ze in 1A speelden vorig seizoen", analyseert Messoudi. "Als je de namen bij Mechelen ziet... Die Engvall is een schot in de roos en Storm was vorig seizoen al in goeie doen. Ze hebben ook genoeg wisselmogelijkheden."

En Union? Die voorlinie maakte weer indruk, terwijl de rest er allemaal zijn kop voor legt. "Union heeft niet zomaar spelers gehaald hé. Veel van die mannen hebben al ervaring in de Ligue 1. En met die voorzitter van Brighton hebben ze een man die de nodige middelen heeft. Daar zit geld achter! Met hun aanval kunnen ze perfect op de counter spelen. Zo deden ze het ook tegen ons."

In 1B zitten goeie spelers en goeie ploegen, dat maakt het aantrekkelijker

Niet toevallig staan KV Mechelen en Union, samen met Beerschot Wilrijk, in de top drie van 1B. "Of het niveau in 1B beter is geworden, weet ik niet. Wel dat die drie ploegen er bovenuit steken. In de vorm waarin wij verkeren, zeg ik niet dat we niet tegen degradatie zouden moeten spelen in 1A, maar we zouden wel meespelen, net als Union en KV Mechelen."

Het concept van 1B - ondanks de vele kritiek - werkt dus? "De mediatisering is groter geworden. Er zitten nu goeie ploegen, ploegen met naam. Er zijn buitenlandse investeerders en heel wat leuke spelers. Dat helpt wel."

Johan Walckiers

Beker van België \\ KRC Genk \\ Union SG \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.