? Even dreigende sfeer tussen Malinwa en Kortrijk-fans, maar toch vooral dik feest: "Met z'n allen de Heizel overvallen"

21 december 2018 15:42

KV Mechelen maakte indruk tegen KV Kortrijk. De vroege voorsprong bracht Malinwa in polepositie, meer dan 10.000 fans zorgden daarna opnieuw voor een fantastische sfeer. Dat zagen zelfs de bezoekers.

"Ze komen snel op voorsprong en daarna speelt de fantastische twaalfde man ook weer zijn rol", besefte Yves Vanderhaeghe na de 3-0 nederlaag met Kortrijk bij KV Mechelen.

De fans van Malinwa deden dan ook weer meer dan hun duit in het zakje. "We spelen ze van't kaske naar de muur", "Als we gaan, dan gaan we met z'n allen de Heizel overvallen" en andere liedjes passeerden de revue.

Een paar weken geleden hadden de Kerels van Kortrijk nog gelachen in de Beker van België met die van Zulte Waregem: "Jingle bells, jingle bells, jingle all the way, iedereen kan voetballen behalve Essevee." Ook dat kregen ze nu terug op hun bord, want de supporters van Mechelen volgen de actualiteit altijd op de voet.

Onlusten?

Na de match gingen de gezangen overigens ook nog door in de stad én op diverse treinen vanuit Mechelen richting Antwerpen of Brussel. Rond het stadion leidde dat bijna tot onlusten met enkele supporters van Kortrijk die sneller naar huis wilden na de blamage.

Op de trein was de sfeer dan weer veel gemoedelijker tussen de supporterscharen. Enkel wat Franstalige Brusselaars stoorden zich mateloos aan de gezangen, waarbij ook de cultklassieker "In tweede klasse is't ook plezant" naar "Op de trein is't ook plezant" werd omgevormd voor de gelegenheid.

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.