Geluk bij een ongeluk: Odoi is vaste waarde in de Premier League dankzij gemiste transfer naar AA Gent... Maar zien we hem ooit toch terug in België?

21 december 2018 11:32

En of het snel kan gaan in voetbal. Vraag dat maar aan Denis Odoi: na de stap achteruit van Anderlecht naar Lokeren, is de 30-jarige verdediger tegenwoordig een vaste waarde bij Fulham in de Premier League. Wat mogen we nog van hem verwachten?

"Velen zeggen dat ik geluk heb gehad dat ik nu in de Premier League speel", begint Odoi in gesprek met Het Nieuwsblad. "Omdat ik begin vorig seizoen - toen Fulham nog in tweede klasse speelde - eigenlijk naar AA Gent zou gaan. Tot de zoon van de voorzitter de prijs optrok en de transfer in het water viel. Ik had in Gent gelukkig kunnen zijn." Of we de verdediger ooit nog terug zullen zien in België? 

Odoi schat de kans zelf klein in. "Ik ben niet onbetaalbaar, maar ik vraag me af of een Belgische club dat wil betalen voor een verdediger van mijn leeftijd", zegt hij. "Mijn contract hier loopt af, maar er zit een optie in die ze wellicht zullen lichten. Ze hebben zelfs al gesproken over een gewone verlenging."

"Ik zou even gelukkig zijn in België. Of in Australië, de VS of Italië. Na mijn carrière keer ik toch terug naar België en zal ik tot de conclusie komen dat er bijzonder weinig veranderd is. Pas dan zal ik met trots kunnen terugkijken op waar en tegen wie ik zoal gespeeld heb. Nu sta ik er niet echt bij stil dat ik in de Premier League speel", aldus Denis Odoi.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Fulham \\ België
 
 
 
Reacties.