Koopje: Rode Duivel kan voor 0 euro terugkeren van waar hij komt


Foto: © photonews 21 december 2018 12:10

Hij trok voor de gezondheid van zijn dochtertje de wereld rond en leek in Canada zijn eindstation gevonden te hebben. Toch trok hij al snel richting het nabij zijnde Amerika, om nu terug in Frankrijk te belanden. Maar ook bij onze zuiderburen lijkt de Belg zijn draai niet te vinden.

Het was jullie misschien al duidelijk, maar we hebben het over de 33-jarige Laurent Ciman. De voormalig kapitein van Standard heeft een autistisch dochtertje en trok om haar gezondheidstoestand de beste kansen te geven heel de wereld rond. 

Nina

Ciman leek zich na zijn transfer naar Montreal Impact in 2015 definitief in Canada te gaan settelen omdat Nina hier de beste behandeling kon krijgen. Al vlug ging het beter met zijn oogappel en ook op het veld liep alles vanzelf. De Major League Soccer verkoos Ciman eind 2015 zelfs tot beste verdediger van de Amerikaanse eerste klasse.

Dat leverde de dertiger zelfs een transfer op naar Los Angeles FC. Ook daar deed hij het goed. Hij kreeg weer de kapiteinsband. Maar om een of andere reden zit de centrale verdediger nu bij het Franse Dijon. Daar mocht hij zevenmaal starten. Al voetbalt Dijon nog steeds tegen de degradatie en willen ze volgens l'Equipe een nieuwe verdediger aan hun kern toevoegen. 

Met andere woorden, Ciman moet weg. En dat kan aan de spotprijs van nul euro. Zo'n kans krijg je niet veel in het voetbal. De weg naar de MLS ligt wijd open. 

Ligue 1 \\ Saint-Etienne \\ Dijon
 
 
 
Reacties.