Bölöni blikt terug naar Standard-periode en haalt ongemeen hard uit: "Hij heeft een profiel dat ik haat" en "Als er één speler was die een schop verdiende, was het Wasilewski"

21 december 2018 11:12

De beenbreuk van Marcin Wasilewski, na het drieste inkomen van Axel Witsel, is al negen jaar geleden maar staat nog steeds op het netvlies gebrand van iedere Belgische voetballiefhebber. Laszlo Bölöni was destijds coach van Standard en ook hij is het incident nog niet vergeten.

In Sport/Foot Magazine doet Roemeense oefenmeester enkele opmerkelijke uitspraken over de Pool: "Hij heeft een profiel dat ik haat. Als ik een speler van de tegenstander haat, is het omdat hij mij op de zenuwen werkt met zijn kwaliteiten."

"Als ik vandaag tegen Genk en Ruslan Malinovskyi speel, denkt ik: 'Putain, ik haat die kerel'. Met Wasilewski was het exact hetzelfde. Al was het bij hem ook omdat hij agressief was."

Over lijken

"Soms heb je zo'n spelers nodig in je ploeg, maar als er één speler was die een schop verdiende, was het Wasilewski. Hij tackelde iedereen, hij ging over lijken. En bovendien speelde hij bij Anderlecht. Hij dacht dat hij zich alles kon permitteren. Hij was gewoon dat iedereen zijn voet terugtrok voor hem. Maar die dag kwam hij iemand tegen die zijn voet niet terugtrok."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.