Barcelona-speler kijkt terug op het verleden: "Zo hoor je niet te vertrekken bij een club"


Foto: © photonews 22 december 2018 15:03

Luis Suárez heeft een rijkgevulde carrière. Hij ontbolsterde in Amsterdam, ontplofte volledig in Liverpool en schiet nu alles aan diggelen bij Barcelona. Maar toch heeft hij spijt van bepaalde dingen.

Bij Ajax Life werpt de Uruguayaan een blik op het verleden. Alles begon bij Ajax Amsterdam. De 31-jarige beleefde hier heel veel hoogtepunten, maar kijkt toch met enige teleurstelling terug op die periode. "Ik vertrok in de winter van 2011 naar Liverpool. Ajax speelde dat seizoen nog kampioen, maar ik vind niet dat dat mijn kampioenschap was, want toen ik naar Engeland trok stonden we negen punten achter op de leider." Dat steekt duidelijk bij de spits. 

Bijtincident

In Liverpool aardde de Barça-aanvaller ook op één-twee-drie. Al onthoudt de algemene opinie vooral één ding van zijn overgang van Nederland naar Engeland: het bijtincident met Otman Bakkal. "Toen ik geschorst was voor dit voorval, kwam Liverpool zich aanbieden voor mij. Ik heb toen niet getwijfeld en ben verhuisd. Maar zo wil je niet bij een club vertrekken."

Na Liverpool slaagde Suárez erin om nog een stap hogerop te zetten naar FC Barcelona. "Het was mijn ultieme droom om ooit voor Barcelona te spelen. Die is ook uitgekomen." Al blijft Ajax de club van zijn hart. Een terugkeer zit er dik in. "Vorig jaar heb ik met mijn vrouw nog eens een bezoek aan Amsterdam gebracht. Het is een plek die me altijd dierbaar zal blijven", besluit El Caníbal.  

Premier League \\ Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Liverpool FC \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.