Dury stuurde Charleroi-revelatie door: "Dit is mijn verantwoordelijkheid"

22 december 2018 08:28

Victor Osimhen scoort bij Charleroi aan de lopende band en trekt zondagavond naar het team dat hem deze zomer doorstuurde. Francky Dury weet intussen wat hij liet liggen.

Osimhen scoorde al acht keer in de competitie voor Charleroi en één keer in de Beker en is dus een van de seizoensrevelaties bij de Carolo's. Het scheelde niet veel of hij speelde in het bordeaux van Zulte Waregem, maar daar werd hij deze zomer te licht bevonden. Francky Dury slaat me culpa.

"Ik ben daar verantwoordelijk voor", aldus Dury in Het Nieuwsblad. "Ik wil mijn fysieke en medische staf dan ook volledig uit de wind zetten. Zij vertelden me dat Osimhen nog maar pas aan de schouder was geopereerd, er iets schortte aan zijn knie en hij malaria had gehad. Dat bevestigde Victor zelf ook en ik heb er met die jongen over gesproken."

Ook niet bij Club Brugge

Finaal besloot hij de Nigeriaan niet aan te trekken. "Dat risico konden wij op dat moment niet nemen. Achteraf hoorde ik dat hij ook bij Club Brugge is afgetest. Natuurlijk heb ik daar nu nog altijd hartzeer van als ik hem bij Charleroi zie spelen. Maar ik ben blij voor hem dat hij zich goed ontwikkelt.”

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.