Casteels en co kunnen maar op het nippertje puntenverlies vermijden

23 december 2018 20:33

Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Wolfsburg het winnende doelpunt tegen Augsburg, de vijftiende in de stand. In de andere partij op zondag bleven Hoffenheim en Mainz op een 1-1 gelijkspel steken.

Wolfsburg, met Koen Casteels tussen de palen, voetbalde een mooie bonus bij elkaar in de eerste helft via goals van Guikavogui en William. Maar Koen Casteels moest zich in het eerste kwartier van de tweede helft meteen twee keer omdraaien en alles was te herdoen voor Wolfsburg.

Met een overwinning kon het over Frankfurt wippen, maar de partij leek op een draw uit te zullen monden. Dat was echter niet naar de zin van Gerhardt, want die legde de partij in minuut 89 in een definitieve plooi. 2-3 en weer wat dichter bij de top 4.

De enige andere zondagspartij in de Bundesliga was er eentje tussen Hoffenheim en Mainz. Na zestien minuten stond de eindstand al op het scorebord. Mateta van de bezoekers wiste het openingsdoelpunt van Demirbay uit.