Tubeke gaat van heel andere zaak wakker liggen dan van nederlaag in Mechelen

23 december 2018 14:09

Verliezen op het veld van KV Mechelen was natuurlijk wel ingecalculeerd bij Tubeke. De Waals-Brabanders gaan hoe dan ook 2019 in als hekkensluiter. Trainer Christian Bracconi hoopt om volgend jaar te kunnen terugslaan. Al zal dat niet evident worden gezien het opgelegde transferverbod.

"Op de overwinning van Mechelen valt niets af te dingen", is Bracconi eerlijk. "De momenten dat we de tegendoelpunten slikken en de manier waarop, daar valt wel iets over te zeggen. Zoals ik aan de spelers in de kleedkamer gezegd heb: het is aan ons om sterker terug te komen in januari. Hopelijk komen we in die maand weer fris voor de dag, met goede intenties."

Economisch aspect

Dat zal dan schijnbaar wel moeten gebeuren zonder versterkingen. Doordat het faalde bij een tussentijdse evaluatie door de licentiecommissie, kreeg Tubeke een transferverbod opgelegd. "Er is een economisch aspect waar je rekening moet mee houden", steekt Josselin Croisé niet weg dat de club op financieel vlak geen hopen op overschot heeft.

De algemeen directeur is wel van plan om er nog iets aan te doen. "We gaan ernaar werken opdat we met de nodige bewijzen kunnen komen en het transferverbod teniet kunnen doen. Het zal wel voor begin 2019 zijn. Op deze manier is het moeilijk om vooruit te gaan. Of er alsnog versterkingen komen? Sommige van onze huidige spelers kunnen ook meer doen."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.