? Valencia -met invaller Batshuayi- knokt zich in absoluut slot voorbij hekkensluiter, Ajax blijft in zog van leider PSV

23 december 2018 15:12

Valencia ontving vanmiddag de rode lantaarn in La Liga. Een wandeling door het park werd het allesbehalve voor 'de Vleermuizen'. Ajax moest op bezoek bij het nummer vier in de Eredivisie, FC Utrecht.

Bij Valencia was er alweer geen basisplaats weggelegd voor Michy Batshuayi. Onze landgenoot mocht wel het laatste kwartier volmaken. Het was de thuisploeg die de score opende via Parejo in de 25ste minuut.

Geen vuiltje aan de lucht dus zou je denken, maar 'Los Ches' lieten zich in slaap wiegen en de bezoekers kwamen langszij via een penalty van Hernández twintig minuten voor affluiten. Het signaal voor de thuisploeg om te komen opzetten. De nummer acht uit La Liga bracht nog Batshuayi in, maar het was Piccini die in de laatste minuut van de toegevoegde tijd de drie punten thuishield voor Valencia.

Ajax blijft in zog van PSV

Ajax moest zondagmiddag ook aan de bak en winst was noodzakelijk om leider PSV te blijven bijbenen. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 1-3 in de altijd lastige verplaatsing naar Utrecht. De doelpunten kwamen van de voet van Dolberg, Tadic en Frenkie De Jong.