Ook in 1B kijken ze al uit naar 2019 en de Gouden Schoen: "Als Vanaken nu niet wint, zal hij nooit winnen"

24 december 2018 14:31

De ene speler kijkt al meer uit naar volgend jaar dan de andere. Wie hoopt dat het zo snel mogelijk 2019 is, is Gertjan Martens. De verdediger kende dit jaar zijn deel van de pech met operaties aan enkel en knie. Hij ziet Hans Vanaken na de jaarwisseling de Gouden Schoen winnen.

Martens werkte de terugronde van het seizoen 2017-2018 nog af bij Union en trok nadien naar Tubeke. Bij Voetbalkrant kijkt de verdediger terug op het voorbije jaar en blikt hij ook al vooruit naar 2019. Op het hoogste niveau voorziet hij beloningen voor Hans Vanaken als individu en voor KRC Genk als ploeg.

Gertjan, wat was jouw mooiste moment in 2018?

"Ik heb een aantal tegenslagen gekend. Dat ik goed kon revalideren en op niveau ben teruggekeerd, was eigenlijk het hoogtepunt van het jaar. Dat we ons met Union konden redden, was ook een klein lichtpuntje. Voorts was het een jaar om snel te vergeten."

Wat wil je onder de kerstboom?

"Er is niet echt iets dat ik wil. Ik ben nu op reis en ga gewoon genieten met de familie."

Heb je een wens voor 2019?

"Dat we ons kunnen redden met Tubeke. Dat is ons enige objectief. Het zal niet zo gemakkelijk zijn, maar we gaan er alles aan doen."

Wie is er favoriet voor de titel?

"De wedstrijd in Mechelen was voor ons de moeilijkste match. Zij zijn torenhoog favoriet. Logisch ook als je ziet over welke kern zij beschikken. Als ik Genk zie spelen, gun ik het hen in 1A. Zij brengen het mooiste voetbal. Ze hebben individuele klasse op het middenveld. Het zal Genk of Club worden."

Wie is er favoriet voor de Gouden Schoen?

"Het zal zelden zo weinig spannend zijn geweest. Als Hans Vanaken nu niet wint, zal hij 'm nooit winnen."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.