De échte reden voor de schorsing van Radja Nainggolan bij Inter is bekend, ook coach Spalletti doet zijn verhaal


Foto: © photonews 25 december 2018 16:34

Op Boxing Day kunnen we smullen van de topper tussen Inter Milaan en Napoli, maar dat zal wel zonder Radja Nainggolan zijn. De ex-Rode Duivel kreeg een schorsing 'om disciplinaire redenen' en voor het eerst spreekt trainer Luciano Spalletti over die controversiële beslissing.

"Radja is een heel sterke speler en ik vind het echt spijtig dat ik hem tegen Napoli niet kan gebruiken", zei Spalletti op het voorbeschouwende persmoment. "Maar binnen de ploeg telt niet alleen het sportieve, ook de discipline is belangrijk. De regels binnen een ploeg zijn even belangrijk als de bal."

De coach verduidelijke nog dat er geen sprake is van een regelrechte verbanning. "Hij is niet uit de kern gezet, maar hoort nu gewoon niet tot de wedstrijdselectie. Hij traint normaal en zal weer aansluiten. Wij verwachten dat hij er dan weer zal staan", aldus Spalletti.

Harde kern

De officiële reden vanwege Inter is dat hij meermaals te laat kwam op training, maar er zou meer aan de hand zijn. Mediaset meldt dat Nainggolan de avond na het puntenverlies tegen hekkensluiter Chievo al in een discotheek te vinden was en het daar aan de stok kreeg met leden van de harde kern. Inter gaf hem daarop naar verluidt de schorsing en een boete van maar liefst 100.000 euro.

Serie A \\ Inter Milaan
 
 
 
Reacties.