Jarno Libert (OHL) hoeft even niet aan sportieve malaise te denken: "Sommige spelers gaan op vakantie, maar ik ga achter mijn bureau zitten"

25 december 2018 15:36

Hopen op beterschap in 2019. Dat is ongetwijfeld de nieuwjaarswens bij OHL na een tot dusver erg moeizaam seizoen in 1B. De Leuvenaars konden 2018 niet met een zege afsluiten in Westero. Jarno Libert weet dat het vanaf januari beter moet.

OHL maakte in het Kuipje nooit aanspraak op meer dan een 0-0 gelijkspel. "Het was geen al te aangename partij voor de toeschouwers: veel vechtvoetbal en duels, maar weinig doelkansen", analyseerde Libert. "Ik denk dat er geen bal tussen de palen ging. Een heel frustrerende match om zelf te spelen."

De Vlaams-Brabanders kunnen de punten nochtans goed gebruiken. OHL doet niet meer mee voor promotie en telt slechts 3 punten meer dan rode lantaarn Tubeke. Ook de 4e plek én het bijhorende ticket voor play-off 2 lijken momenteel ver weg.

"Het is natuurlijk moeilijk. Je weet dat het moet, maar dat was het geval voor beide ploegen. We wilden wel, maar het was o zo moeilijk om iets te creëren", aldus de middenvelder. 

"We gaan een mooie reeks nodig hebben" - Jarno Libert

Na afloop van de 0-0 ging coach Nigel Pearson voor de verplichtingen bij de pers eerst zijn spelers nog toespreken. "Wat er gezegd werd? Het feit dat we een punt pakten en de nul konden houden stemde de coach toch ergens tevreden."

"Maar langs de andere kant was er ook frustratie en teleurstelling omdat we opnieuw zonder zege naar huis moesten. Hij heeft gezegd dat het in 2019 veel beter zal moeten qua punten."

De play-downs lijken stilaan onvermijdbaar als OHL niet dringend punten begint te pakken. "De komende 8 wedstrijden gaan we ons beste beentje voor moeten zetten", beseft Libert. "En het wordt hopen dat de andere ploegen het ook laten afweten. Mechelen, Beerschot Wilrijk en Union zijn gaan vliegen, maar je weet nooit voor die vierde plaats. Al zullen we dan wel een mooie reeks nodig hebben."

Student communicatiewetenschappen

Maar Libert hoeft zijn focus nog niet meteen op het voetballen te richten. Eerst zijn er nog ... examens. Het  jeugdproduct van OHL is naast profvoetballer ook nog student communicatiewetenschappen aan de KUL. Pientere kerel, de 21-jarige Libert. "Het is blok voor mij, dus ik moet studeren. Sommige spelers gaan op vakantie, maar ik ga mooi achter mijn bureau plaatsnemen."

"Dat is vrij pijnlijk, maar ik heb er natuurlijk zelf voor gekozen. Het is wat het is. Op oudjaar zal ik me wel even uitleven. Het zal echter binnen de perken blijven, want op 2 januari vertrekken we al op stage. En daarna moeten we hopen dat we een mooie reeks kunnen neerzetten", besluit Libert. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.