Hoop bij Kerels voor derby: "Tactisch staat er iets, kwaliteit is aanwezig"

26 december 2018 10:00

KV Kortrijk wil met een wedstrijd tegen Zulte Waregem nog wat extra blazoen geven aan zijn seizoen in de Jupiler Pro League. Een driepunter zou hen met een mooi bilan de winterstop insturen. Bij De Kerels zijn ze tevreden met hoe het voorlopig allemaal gaat.

Op STVV kwam het er niet helemaal uit, maar daar was ook wel een goede reden voor: "We hadden weliswaar getraind op kunstgras, maar er werd ook twee keer gesproeid op Stayen. Daardoor ging de bal veel sneller en daar moesten we wat aan wennen."

En toch is doelman Kaminski tevreden met hoe het seizoen aan het evolueren is, ook onder de nieuwe coach: "Er staat altijd een systeem, tactisch leggen we goede wedstrijden op de mat. Enkel aanvallend moeten we nog iets meer kunnen brengen."

Mboyo, Chevalier, Ezekiel, Avenatti, ...

"Volgens mij komt dat wel in orde. We hebben de spelers en de kwaliteit. Ik snap ook wel dat de coach veel wisselt vooraan, want er loopt hier toch wel wat rond. Mboyo, Chevalier, Ezekiel, Avenatti, ... Dat zijn jongens met heel veel kwaliteiten. Zij moeten nu maar hun plaats afdwingen."

"Al bij al kunnen we tevreden zijn. Nu kunnen we de match tegen Zulte Waregem aanpakken om hem te winnen. Dat wordt mogelijk nog een kans om eens iets te laten zien, voor de supporters is die match belangrijk. De laatste kans voor play-off 1? Neen, zo moeten we niet kijken - we moeten het wedstrijd per wedstrijd aanvatten."

Kan Kortrijk ook in de derby winnen? Waag een gokje via BETFIRST en krijg meteen een gratis bonus aan 100% tot 200 euro! Daar kan u bij thuiswinst al 370 van maken, bij uitwinst zelfs 480! 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.