"Er mag wel wat voetbalverstand bijkomen": Dury en De fauw spreken over de wintermercato van Essevee

27 december 2018 12:08

Zulte Waregem in het seizoen 2018-2019? Daar valt werkelijk geen enkele pijl op te trekken. En dus is het afwachten wat er op de wintermercato zal gebeuren.

CEO Eddy Cordier liet al in de kaarten van Essevee kijken en gaf aan dat er een aantal versterkingen zouden komen, maar dan wel meteen inzetbare krachten. Mensen die de competitie dus al kennen.

Francky Dury van zijn kant wilde niet al te diep ingaan op de zaak: "Of deze match een signaal is dat er versterking moet komen? Als het enkel deze match zou zijn ... Maar dit is niet de eerste keer."

Mag wat voetbalverstand bijkomen

"Ik denk dat iedereen bewust moeten zijn van het verhaal waarin we zitten. Maar: we moeten dat binnenskamers beoordelen. We zitten in een degradatiestrijd met Lokeren, Waasland-Beveren en Moeskroen. Een van de vier zal volgend seizoen in eerste nationale B spelen, we moeten maken dat wij het niet zijn."

Essevee slikte dit seizoen al 46 doelpunten - niemand komt in de buurt van dat aantal in de Jupiler Pro League. "Ik heb al eens gezegd dat er in elke linie wel versterking mag bijkomen ... Wat mij betreft mag er vooral wat voetbalverstand bijkomen", liet ook kapitein Davy De fauw in de kaarten kijken. "Mensen die weten waarover het gaat en met de goede mentaliteit."  

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.