Bruggeling Blondelle is beslissend in zijn thuisstad: "Mijn familie is komen kijken en na de match kan ik gewoon hier blijven, altijd leuk voor de feestdagen"

28 december 2018 16:38

Eupen kon een al bij al geslaagd jaar in schoonheid afsluiten in het Jan Breydelstadion. Mamadou Fall tekende voor het enige doelpunt, nadat Siebe Blondelle hem knap op weg zette. De geboren en getogen Bruggeling kon zich moeilijk een betere terugkeer inbeelden.

"Mijn familie is komen kijken en na de match kan ik gewoon hier blijven, altijd leuk voor de feestdagen", lachte Siebe Blondelle. Zij zagen hem een puike assist geven. 

"Ik wist dat ze hoog druk zouden zetten en dat er zo meer ruimte zou komen. Dus toen ik Toyokawa en Fall zag lopen, verstuurde ik die lange bal en zo viel die eerste goal", legde hij uit. "Het had nadien zelfs nog 0-2 of 0-3 kunnen worden, maar we trekken het over de streep en dat is het belangrijkste."

Ik zie Eupen niet meer in de problemen komen - Siebe Blondelle

Voor het eerst sinds de promotie kunnen de Panda's zelfs eens aan het nieuwe jaar beginnen zonder degradatiezorgen. "Voor behoud moet je toch zeker 30 punten pakken. Dat zijn er nog 5, in 9 matchen, dus dat zou toch zeker moet lukken. Ik zie ons niet meer in de problemen komen", aldus Blondelle.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.