Persoonlijk akkoord met absolute topclub, hele voetbalwereld aan zijn voeten: is Frenkie De Jong elke euro van vraagprijs (75 miljoen) waard?


Foto: © photonews 28 december 2018 15:15

Er is al enkele weken veel te doen over een absoluut rastalent uit Nederland. Maar waar ligt de toekomst van Frenkie De Jong en hoeveel is de youngster van Ajax nu écht waard?

PSG, Manchester City, Bayern München. Het zijn maar enkele van de absolute topclubs die de voorbije weken toenadering zochten tot Ajax en Frenkie De Jong voor een eventuele transfer.

Ondertussen heeft de 21-jarige middenvelder uit Arkel zijn keuze gemaakt, zo lijkt het. Een persoonlijk akkoord met Barcelona is zo goed als rond, het is aan de Catalanen om een vergelijk te vinden met Ajax Amsterdam.

75 miljoen euro

De vraagprijs is 75 miljoen euro, onder meer PSG zou dat bedrag graag op tafel willen leggen. Barcelona houdt het - voorlopig - op een bedrag rond de 60 miljoen euro voor de youngster die nog tot juni 2022 vastligt in de Nederlandse hoofdstad.

Ajax wil niet moeilijk doen en gunt De Jong zijn transfer, maar wil ook boter bij de vis en zal het onderste uit de kan halen. De Jong is een jeugdproduct van de Amsterdammers, nadat hij eerder bij Arkel en Willem II uitkwam. 

Dé troef van De Jong? Zijn polyvalentie. Ook dit seizoen kwam hij al uit als centrale verdediger, verdedigende middenvelder en centrale middenvelder. Ogen zijn statistieken met 4 goals en 1 assist in 27 wedstrijden aan de 'magere kant', zijn balrecuperatie is fenomenaal - 21 belangrijke intercepties al dit seizoen in de Eredivisie.

Bovendien maakt hij bitter weinig fouten. Zelden slikt hij ook een kaart - dit seizoen enkel tegen AEK Athene in de Champions League. Balverlies is hem quasi vreemd, bovendien doet hij alles met een ongeziene flair - zelfs interviews geven. Het maakt van hem een groeibriljant, elke euro waard.

Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ PSG \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.