Romelu Lukaku is na tien dagen rust terug bij Manchester United, Solskjaer: "Het zal aan hem liggen"

28 december 2018 14:56

Daar is Romelu Lukaku. Na tien dagen fysieke en vooral mentale rust keerde Big Rom terug op training bij Manchester United en nu is het afwachten of hij onder nieuwe coach Ole Gunnar Solskjaer weer openbloeit. Een aangename kennismaking.

"Ik ben eens benieuwd", glunderde de coach bij vragen over de 'comeback' van sterspelers Romelu Lukaku en Alexis Sanchez. "We hebben gesproken, maar ik kan de spelers niet helpen met wat ze doen óp het veld. Dat heb ik met Paul (Pogba) niet gedaan en dat zal ook met die twee niet lukken."

"Het zal aan hen liggen. Ik zal hier enkel zijn om te helpen, ze een bepaald pad te wijzen, maar zij moeten het uiteindelijk zelf laten zien op het veld." Toch lijkt de trainerswissel en de aanpak van Solskjaer wel meteen te pakken bij Manchester United.

"Ach, je kunt spelers niet zomaar vertellen wat ze moeten doen", zei de coach. "Ze zijn hier met een reden: het zijn geweldige voetballers. Zij moeten hun verbeelding en creativiteit gebruiken en vooral genieten van het feit dat ze voor deze club spelen. Want dit is voor iedere voetballer de tijd van je leven."

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.